Armlift

Overweegt u om een armlift te ondergaan, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder vindt u algemene informatie over de armlift. Als plastisch chirurg in het Diakonessenhuis Utrecht en de Bergman Clinics heb ik inmiddels veel mensen kunnen begeleiden in hun verzoek voor een armlift. Maak een vrijblijvende afspraak met dokter Bruekers om uw wensen en mogelijkheden te bespreken.

 

WAAROM EEN armlift?

Na gewichtsverlies of naarmate mensen ouder worden kan er een slappe huid met huidoverschot ontstaan zijn waardoor u niet meer tevreden ben met hoe uw armen eruit zien. Als u uw armen te zwaar of te dik vindt is een liposuctie soms een betere optie. De armlift wordt ook regelmatig gecombineerd met een liposuctie.

U heeft vast geprobeerd verder af te vallen of te sporten, dat is natuurlijk de beste optie, maar helaas helpt dit ook vaak niet en in die gevallen kan een armlift een oplossing voor u zijn. 

 Of u in aanmerking komt voor een armlift, een liposuctie van de armen of een combinatie van beiden kan het best besproken worden in een persoonlijk gesprek. De keuze is voornamelijk afhankelijk van het huidoverschot en het al dan niet bestaan van vetsurplus.

 

VOOR DE OPERATIE

In het eerste gesprek met dokter Bruekers bespreekt u uw wensen en doorloopt u samen de mogelijkheden. Dokter Bruekers onderzoekt de kwaliteit van de huid en het volume van de armen. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen, zodat de operatie goed voorbereidt kan worden, maar ook om ter vergelijking na de operatie. U krijgt advies over het type operatie, dat voor u het beste resultaat oplevert.

 

Benoem het eventuele gebruik van bloedverdunnende medicijnen. Soms is het namelijk nodig deze enkele dagen voor de operatie te stoppen.

 

Het is belangrijk om in de maanden voor de operatie zo fit mogelijk te worden en op streefgewicht te komen of blijven. Er wordt geadviseerd om een BMI onder 32 aan te houden. Bereken hier uw BMI. Dit doet u door gezond te eten en genoeg te bewegen. Desgewenst kan de hulp van een diëtiste worden ingeschakeld. Niet alleen doorstaat u de operatie beter als u fit bent, maar ook komt dit het resultaat ten goede.

 

Indien u rookt, dient u minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen om de kans op wondgenezingsproblemen zo klein mogelijk te maken.