Tepelcorrectie

U hebt last van ingetrokken tepels of u vindt uw tepels te groot. U zoekt hiervoor een correctie en kwam op mijn website terecht.

 

Als plastisch chirurg heb ik inmiddels veel vrouwen ontmoet die een tepelcorrectie wensten en hen ook geholpen. Ik vertel u graag over de belangrijke zaken die daarbij komen kijken. Een consult met een plastisch chirurg is een logische vervolgstap.

  

WAAROM EEN tepelcorrectie?

Sommige vrouwen vinden hun tepels te groot, sommige vrouwen vinden hun tepelhof te groot en weer andere vrouwen hebben last van ingetrokken tepels. De grootte van de tepel of tepelhof is een puur cosmetisch probleem, een ingetrokken tepel kan ook pijnlijk zijn en daardoor een reden zijn tot correctie.

Een ingetrokken tepel kan ontstaan zijn in de pubertijd en is dan vaak een disbalans tussen de groei van de borst en de groei van de melkgangetjes, waarbij de borst relatief sneller is gegroeid en de melkgangetjes daardoor te kort zijn. Dit is onschuldig en behoeft in principe geen correctie tenzij dit wenselijk is. 

De ingetrokken tepel kan ook na de borstvoeding ontstaan zijn en wordt dan vaak veroorzaakt door een littekencontractie van de melkgangetjes na een ontsteking van de gangetjes, ook dit is onschuldig.

Tot slot kan een ingetrokken tepel een indicatie zijn voor een probleem in de borst zelf. Dat kan een goedaardig, maar ook zeker een kwaadaardig probleem zijn. Als de tepel aan 1 borst plotseling is ingetrokken moeten we hierop bedacht zijn.

 

VERWACHTINGEN EN EINDRESULTAAT

Met elkaar gaan we voor een mooi eindresultaat waar u uiterst tevreden over kunt zijn. Na een tepelcorrectie hebt u, als alles goed gaat, geen pijnklachten of smetten meer en bent u gelukkig met de nieuwe vorm en grootte.

 

Tijdens het eerste consult bespreken we onder andere uw verwachtingen en de manier waarop we de correctie zullen uitvoeren. Vaak kan dit onder plaatselijk verdoving.

 

U BESLUIT TE KIEZEN VOOR EEN BORSTVERKLEINING

Wilt u uw borsten laten verkleinen, maak dan een afspraak via onderstaande button.