Lipofilling

Hier vindt u algemene informatie over lipofilling. Lipofilling betekent letterlijk vullen met vetweefsel. Dit is dan ook precies wat er tijdens de operatie gebeurd. Het vetweefsel wordt van een plek verwijderd waar dit (teveel) aanwezig is en ingebracht op een plek waar er vetweefsel of volume ontbreekt.

 

Het verwijderen van het vetweefsel gebeurd middels een liposuctie, waarover in andere hoofdstukken op deze website meer informatie. Het vetweefsel dat middels een liposuctie verkregen is moet worden gescheiden van vocht, bloed en olie. Dit kan gedaan worden door centrifuge of speciale filters. Het vetweefsel wordt op die manier geschikt gemaakt voor injectie en overgebracht in kleine spuitjes. Vervolgens wordt via een kleine injectie opening het vetweefsel op de gewenste plek ingebracht. Op deze manier kunnen tekorten en overschotten aan vetweefsel mooi gecorrigeerd worden en kan ik het uiterlijk als het ware boetseren, vandaar dat deze techniek ook wel liposculpture wordt genoemd.

 

De liposuctie en lipofilling van het gelaat kunnen zowel onder narcose als plaatselijke verdoving worden uitgevoerd al naar gelang uw voorkeur. Samen bekijken we voor de ingreep op de poli waar het volume ontbreekt, voorbeelden van die locaties zijn: de slapen, de plooi van de neus naar de mondhoek (nasolabiaal plooi), de jukbeenderen (het zygoma), de onderoogleden en de kin. Ik teken dit af en leg het vast middels een foto die in uw dossier wordt gehouden voor tijdens de operatie en het vergelijk van het resultaat erna.

 

Ik corrigeer iets over, omdat ik weet dat een deel van het vetweefsel weer zal worden opgenomen door het lichaam. De eerste 2 weken zal er wat zwelling en verkleuring zichtbaar zijn, welke daarna grotendeels zullen zijn weggetrokken.

 

Lipofilling van het gelaat is een verfijnde techniek en vereist maatwerk, dokter Bruekers beheerst dit goed. Maak hier een afspraak met dokter Bruekers voor een intake gesprek.

 

Meer over de operatie ...