Liposuctie

Overweegt u om een liposuctie te ondergaan, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder vindt u algemene informatie over een liposuctie van uw buik en/of flanken. Als plastisch chirurg in het Diakonessenhuis Utrecht en de Bergman Clinics heb ik inmiddels veel mensen kunnen begeleiden in hun zoektocht naar een slankere buik en mooiere taille. Maak een vrijblijvende afspraak met dokter Bruekers om uw wensen en mogelijkheden te bespreken.

 

WAAROM EEN liposuctie

U leeft gezond en sport, u doet er alles aan op netjes op gewicht te blijven, maar dat 'buikje' of die 'love handles' willen maar niet weg gaan. Verder afvallen of sporten helpt vaak niet en in die gevallen kan een liposuctie een oplossing voor u zijn. Een liposuctie is niet bedoeld om af te vallen, maar is bij uitstek geschikt om een bepaalde regio op het lichaam slanker te maken of een betere vorm te geven.

 

 

VOOR DE OPERATIE

In het eerste gesprek met dokter Bruekers bespreekt u uw wensen en doorloopt u samen de mogelijkheden. Dokter Bruekers onderzoekt de kwaliteit van de buikhuid en de hoeveelheid vetoverschot. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen, zodat de operatie goed voorbereidt kan worden, maar ook om ter vergelijking na de operatie. U krijgt advies of een liposuctie voor u geschikt kan zijn. In gevallen waar de kwaliteit van de huid matig is, zoals bij hangende huid of veel striae, kan een buikwandcorrectie misschien meer geschikt zijn. We kijken samen naar een oplossing welke voor u het beste resultaat oplevert.

 

Benoem het eventuele gebruik van bloedverdunnende medicijnen. Soms is het namelijk nodig deze enkele dagen voor de operatie te stoppen.

 

Het is belangrijk om in de maanden voor de operatie zo fit mogelijk te worden en op streefgewicht te komen of blijven. Er wordt geadviseerd om een BMI onder 32 aan te houden. Bereken hier uw BMI. Dit doet u door gezond te eten en genoeg te bewegen. Desgewenst kan de hulp van een diëtiste worden ingeschakeld. Niet alleen doorstaat u de operatie beter als u fit bent, maar ook komt dit het resultaat ten goede.

 

Indien u rookt, dient u minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen om de kans op wondgenezingsproblemen zo klein mogelijk te maken. 

Meer over de operatie ...