Schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die steeds vaker wordt uitgevoerd. Het taboe over dit onderwerp verdwijnt steeds meer en patienten durven er gemakkelijker met hun dokter over te praten. Wellicht kent u mensen die al een schaamlipcorrectie ondergingen en bent u ook geinteresseerd in de mogelijkheden.

 

De ingreep is vlot en pijnloos en de hersteltijd is kort. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een schaamlipcorrectie? Maak dan hier een afspraak.

 

WAAROM EEN schaamlipCORRECTIE?

Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste ofwel de kleine schaamlippen behandeld. Als de binnenste schaamlippen te groot zijn of uitsteken, kan dit pijnklachten tijdens bijvoorbeeld fietsen of gemeenschap geven. Ook kan het zo zijn dat u zich schaamt over het uiterlijk ervan. Een schaamlipcorrectie zou dan een mogelijke oplossing zijn. 

 

VERWACHTINGEN EN EINDRESULTAAT

 Doordat we uitgebreid uw wensen en verwachtingen bespreken weet ik goed wat ik voor u moet doen. Zo zorgen we er samen voor dat het optimale resultaat voor u bereikt wordt. 

 

U BESLUIT TE KIEZEN VOOR EEN schaamlipCORRECTIE

Wilt u een schaamlipcorrectie laten uitvoeren, maak dan een afspraak. Over wat u voor, tijdens en na de operatie kunt verwachten, leest u hieronder (' De operatie schaamlipcorrectie') meer. 

Figuur 1

De binnenste schaamlippen, kleine schaamlippen ofwel labia minora steken tot buiten de grote schaamlippen (labia majora) uit. Bij een correctie worden deze kleine schaamlippen ingekort, zie figuur 2.


Figuur 2

De binnenste schaamlippen zijn gecorrigeerd en vallen weer binnen de grote ofwel buitenste schaamlippen.