Lipofilling bil

Voor vrouwen die niet gelukkig zijn met de grootte of vorm van hun billen kan een gehele of gedeeltelijk lipofilling van de billen een goede optie zijn. Uw billen worden verstevigd, de vorm kan verbeterd worden door deukjes op te vullen met onderhuids vetweefsel dat is weggezogen uit uw eigen buik, heupen, bovenbenen of rug (liposuctie). 

 

Ik werk als plastisch chirurg in zowel de Bergman Clinics (Bey) als het Diakonessenhuis Utrecht en ben gespecialiseerd in borstreconstructieve en  - cosmetische chirurgie, waaronder ook de lipofilling van de billen valt. Lipofilling is een verfijnde en relatief eenvoudige techniek die ik graag gebruik voor een correctie van de billen. Vrouwen zijn veelal erg gelukkig met het eindresultaat. U bent van harte welkom voor een consult met mij. Maak gerust een afspraak.

 

Waarom lipofilling van de billen?

Als in uw beleving de verhouding tussen uw billen en uw lichaam niet klopt, kunt u daar mogelijk met een lipofilling iets aan laten doen, dit wordt ookwel Brazilian Butlift genoemd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de Brazilian Butlift in Brazilie niet ontwikkeld om  grote volumes aan de billen toe te voegen om daarmee een bilvergroting te verkrijgen. De Brazilian Butlift is een subtiele manier om billen die hun ronding missen, verslapte billen of billen met deukjes op te vullen met eigen vetweefsel. Uw billen zijn weer steviger zonder dat er duidelijke littekens zichtbaar zijn.

 

Waarom kiezen vrouwen voor een lipofilling van de billen?

  • U vindt uw billen niet stevig of de vorm niet mooi.
  • U bent niet op zoek naar een bilvergroting, voor dit doel worden bilprothesen of wordt grote volume lipofilling gedaan. Door de risico's die aan beide procedures kleven adviseert dokter Bruekers beide ingrepen niet aan zijn patienten. 

 

Bent u op zoek naar een versteviging en verjonging van uw billen dan kunnen we uitzoeken of dit door lipofilling voor u gedaan kan worden. Dit kan in de Bergman Clinics (Bey), waar ik werk als plastisch chirurg, maar ook in het Diakonessenhuis in Utrecht. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor plastische chirurgie (NVPC) en de Nederlandse vereniging voor esthetische plastische chirurgie (NVEPC), de officiële beroepsverenigingen van (esthetisch) plastische chirurgen. 

 

Wat is verder belangrijk voor u om te weten?

  • Bij lipofilling is het volume dat kan worden toegevoegd beperkt. Per operatiesessie kunt u ongeveer 300cc toename per bil verwachten. Het is mogelijk om meerdere operaties te laten doen als u nog meer volume wenst.
  • Voor de lipofilling hebben we vetweefsel uit uw buik, rug, bovenbenen of heupen nodig. Dit vetweefsel halen we bij u weg door liposuctie. Het vetweefsel zal, voordat we het gebruiken voor de lipofilling, bewerkt en gezuiverd worden. Tijdens ons consult (maak een afspraak) leg ik u precies uit hoe het zit.
  • Het vet dat ik bij lipofilling in uw billen aanbreng zal niet allemaal door het lokale weefsel worden opgenomen. Een deel (ca. 50%) verdwijnt uit de billen door resorptie, normaal gesproken gebeurt dit binnen 3 maanden. Na 3 maanden beoordelen we dan ook of de lipofilling herhaald moet worden. U bepaalt natuurlijk zelf of u een tweede operatie zou willen ondergaan.
  • Als er veel huidoverschot bestaat is een billift geschikter. 

  

Over lipofilling

Lange tijd had lipofilling de naam te weinig betrouwbaar te zijn, maar dit imago verdwijnt gelukkig. Toch krijg ik er nog regelmatig vragen over van vrouwen die een lipofilling overwegen. Op hun vragen geef ik graag een eerlijk antwoord.  

 

Lipofilling wint dankzij verfijnde en doorontwikkelde techniek steeds meer terrein binnen de cosmetische chirurgie. Het werd nog geen 10 jaar geleden gezien als een onbetrouwbare methode met onvoorspelbare resultaten. Inmiddels staat de lipofilling in de top 3 van populairste cosmetische operaties en is de kans op complicaties erg klein.

 

De lipofilling-techniek is afgelopen 8 jaar wereldwijd enorm doorontwikkeld, u leest daar in dit artikel meer over. Inmiddels wordt het in de medische wereld gezien als ideale en betrouwbare techniek om extra volume en contour aan te brengen, bijvoorbeeld in de billen of de borsten. Lipofilling wordt ook gebruikt bij onder meer hartinfarcten en de behandeling van chronische wonden. Dit omdat het de weefsel regeneratie zou stimuleren.

 

Tijdens ons consult beantwoord ik graag uw vragen over het gebruik van lipofilling. Maak een afspraak, mits nog niet gedaan, voor een persoonlijk consult.

 

Verwachtingen en eindresultaat

U hebt waarschijnlijk wel ideeën bij het resultaat en tijdens het consult bespreken we of deze verwachtingen reeel zijn. Met elkaar gaan we voor een mooi eindresultaat waar u erg tevreden over kunt zijn. Tijdens het eerste consult bespreken we onder andere uw verwachtingen en leg ik u uit hoe lipofilling en liposuctie werken. 

 

Dit geef ik mijn patiënten verder mee:

  • Lipofilling is een veilige techniek die slechts hele kleine littekens achterlaat, de steekgaatjes zijn maar 1-2mm groot. 
  • Een deel van het vetweefsel wordt weer afgebroken en opgeruimd door uw lichaam, daarom dien ik altijd iets meer vetweefsel toe (overcompensatie). Toch kan het zijn dat u een tweede sessie lipofilling nodig hebt.
  • Een mooi eindresultaat van lipofilling wordt deels bepaald door de ervaring en deskundigheid van de plastisch chirurg. Ik heb veel en gespecialiseerde ervaring met het uitvoeren van borstreconstructieve operaties en lipofilling. Ik gebruik ik deze techniek veelvuldig. U kunt deze ingreep dus met een gerust hart aan mij overlaten. 
  • Hoe dan ook is het goed om realistisch te zijn in uw verwachtingen, de praktijk leert dat dit teleurstellingen voorkomt.

 

U kiest voor een lipofilling van de billen

Wilt u uw billen laten corrigeren door lipofilling, maak dan een afspraak met mij voor een eerste consult. Lees hier meer over wat u voor, tijdens en na de operatie kunt verwachten.

 

Roken en bloedverdunnende middelen

Rookt u dan is het belangrijk om, als u een lipofilling wenst, daar (tijdelijk) mee te stoppen. Roken kan een gezonde doorbloeding van uw weefsels in de weg staan, terwijl deze gezonde doorbloeding juist erg belangrijk is. Alleen levende vetcellen (verkregen door liposuctie) die in gezond doorbloed weefsel gespoten worden, blijven leven. Roken verhoogt het risico op afsterven van de vetcellen dus aanzienlijk. 

 

Ook het eventuele gebruik van bloedverdunnende middelen bespreken we vooraf met u. Mogelijk mag u deze middelen tijdelijk niet innemen.