Billift

Uw billen kunnen hun ronding en vorm hebben verloren. Dit kan ontstaan naarmate mensen ouder worden of omdat u veel bent afgevallen. Er is dan volume verlies en vaak ook een huidoverschot. Een billift, eventueel gecombineerd met lipofilling, zou dan een optie voor u kunnen zijn.  

 

Ik werk als plastisch chirurg in zowel de Bergman Clinics (Bey) als het Diakonessenhuis Utrecht en ben gespecialiseerd in borstreconstructieve en  - cosmetische chirurgie, waaronder ook de billift en de lipofilling valt. Een billift is een grote maar dankbare operatie. Mensen zijn veelal erg gelukkig met het eindresultaat. U bent van harte welkom voor een consult met mij. Maak gerust een afspraak.

 

WAAROM EEN Billift?

Als in uw beleving de verhouding tussen uw billen en uw lichaam niet klopt of de billen zijn gaan hangen, dan kunt u daar mogelijk met een billift iets aan laten doen. Uw billen zijn weer groter, steviger en gelift. Helaas gaat dit wel gepaard met een flink litteken aan de bovenzijde van de bil, vergelijkbaar met het litteken van een buikwandcorrectie. Dit litteken houd ik zo laag mogelijk, zodat het binnen het ondergoed valt. Soms is het zo dat het huidoverschot of de hangende huid via de flanken helemaal naar de buik loopt dan is een gecombineerde billift met buikwandcorrectie een optie. 

 

WAAROM KIEZEN mensen VOOR EEN Billift?

  • U vindt uw billen te klein of de billen hangen.
  • Na zwangerschap(pen), (fors) gewichtsverlies of omdat u ouder bent geworden zijn uw billen hun stevigheid kwijt en kleiner geworden. Ook kunnen ze van vorm veranderd zijn.

 

In deze gevallen kunnen we uitzoeken of uw billen gelift en verstevigd kunnen worden door een billift. Dit kan in de Bergman Clinics (Bey), waar ik werk als plastisch chirurg, maar ook in het Diakonessenhuis in Utrecht. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor plastische chirurgie (NVPC) en de Nederlandse vereniging voor esthetische plastische chirurgie (NVEPC), de officiële beroepsverenigingen van (esthetisch) plastische chirurgen. 

 

VOOR DE OPERATIE

In het eerste gesprek met dokter Bruekers bespreekt u uw wensen en doorloopt u samen de mogelijkheden. Dokter Bruekers onderzoekt de kwaliteit van de huid en het volume van uw bileln. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen, zodat de operatie goed voorbereidt kan worden, maar ook om ter vergelijking na de operatie. 

 

Benoem het eventuele gebruik van bloedverdunnende medicijnen. Soms is het namelijk nodig deze enkele dagen voor de operatie te stoppen.

 

Het is belangrijk om in de maanden voor de operatie zo fit mogelijk te worden en op streefgewicht te komen of blijven. Er wordt geadviseerd om een BMI onder 32 aan te houden. Bereken hier uw BMI. Dit doet u door gezond te eten en genoeg te bewegen. Desgewenst kan de hulp van een diëtiste worden ingeschakeld. Niet alleen doorstaat u de operatie beter als u fit bent, maar ook komt dit het resultaat ten goede.

 

Indien u rookt, dient u minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen om de kans op wondgenezingsproblemen zo klein mogelijk te maken.

Meer over de operatie ...