Symmetriserende borstcorrecties

symmetriserende ingrepen NA BORSTKANKER

Tijdens of na een behandeling van uw borstkanker kan asymmetrie met de andere borst ontstaan. Ook na een borstreconstructie kunnen er verschillen tussen de beiden borsten zijn. Om deze verschillen te verkleinen kan een zogenaamde symmetriserende operatie gedaan worden. U staat wellicht op het punt deze ingreep te ondergaan en bent op zoek naar informatie.

 

Als plastisch chirurg in het Diakonessenhuis  Utrecht begeleid en opereer ik veelvuldig vrouwen bij wie, na een borstoperatie in verband met borstkanker, een corrigerende ingreep gedaan wordt. Borstreconstructieve zorg is mijn specialisme. Ik informeer u dan ook graag over het hoe en wat van de ingreep en kan deze voor u uitvoeren.

 

  

 WAAROM symmetrisering VAN DE andere BORST NA BORSTKANKER?

Na een borstsparende ingreep of een borstamputatie en reconstructie ontstaan er verschillen tussen de behandelde en de onbehandelde borst. Deze verschillen zijn soms zelfs zichtbaar in de kleding. Gelukkig zijn er opties om de verschillen tussen de gezonde borst en de behandelde borst weer te verkleinen.

 

 

welke opties zijn er?

  • Er kan een symmetriserende lift gedaan worden.
  • Er kan een symmetriserende verkleining gedaan worden.
  • Er kan een symmetriserende vergroting gedaan worden.
  • Er kan een combinatie van een lift met prothese uitgevoerd worden.

 

VERWACHTINGEN EN EINDRESULTAAT

Symmetriserende ingrepen worden over het algemeen vergoedt door de zorgverzekeraar.

 

U mag erop rekenen dat ik me inzet voor een eindresultaat waar u goed en gelukkig mee kunt leven. Ik vertel mijn patiënten echter ook altijd dat een borstreconstructie of correctie uw echte borst nooit helemaal kan vervangen en perfecte symmetrie is niet haalbaar.

 

Tijdens onze eerste ontmoeting bespreken we onder andere wat u kunt verwachten. Samen zullen we kijken welke methode het best bij u past.

 

 

U KIEST VOOR EEN BORSTCORRECTIE MIDDELS LIPOFILLING

Als plastisch chirurg in het Diakonessenhuis Utrecht voerde ik deze symmetriserende operaties al vele malen bij mijn patiënten uit. Ook u kunt voor deze behandeling bij mij terecht, u bent van harte welkom.

 

Via de button hieronder maakt u een afspraak voor een eerste consult. Over wat u voor, tijdens en na de operatie kunt verwachten, leest u hieronder meer.

Meer over de operatie ...